Bakanlığımız, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği
ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Aktif İşgücü Piyasası Programları
İşbirliği Protokolü esas alınarak ‘'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor'' Projesi kapsamında İl
Müdürlüğümüz bünyesinde Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı kursu düzenlenecektir
Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı Kurs Programı; 24.06.1973 tarih ve 14574 sayılı Resmi Gazete ‘de
yayımlanan, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, Talim ve Terbiye Kanununun 20.04.2016
tarih ve 19 sayılı kararı ile kabul edilen Yaygın Eğitim Kurumları Çerçeve Kursu Programı, Talim
ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 02.06.2014 tarih ve 51 sayılı kararı ile onaylanan Meslek ve
Teknik Anadolu Lisesinin Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Programlarının 10 Alan 26 Dalına
Ait Uygulanacak Çerçeve Programı dayanak olarak alınmıştır.
Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı kursu sadece yönelik kadın çiftçilere olarak programa
alınmış; Kursun Modüler planı süresi 320 saat, Kursun açılacağı ayı 01 Ekim- 26 Kasım, katılımcı
sayısı 50 kişi olarak belirlenmiştir. Kurs Müdürlüğümüz ek bina Toplantı Salonunda ve Hakveyis
aş evinde olmak üzere iki yerde düzenlenecektir. Kursa başvuru tarihleri 04 -24 Eylül 2018 tarihi
olarak belirlenmiştir. Kadın katılımcıların ön başvuruları, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Arazi
Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapılar Şube Müdürlüğüne yapılacak, daha sonra bizzat kendi
başvuruları Çalışma ve İş kur İl Müdürlüğüne bizzat kendi başvuruları neticesinde alınacaktır.
Başvuru koşulları taşımayan başvurular geçersiz sayılacaktır.
Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı Kurs Giriş Koşulları
*Kurs süresince devam etme zorunluluğu vardır. Kurs sabah 8:00'de başlayacak 17:00'da sona
erecektir.
*Enaz ilkokul mezunu olmak
*15-40 yaşını tamamlamış olmak
*Sosyal Sigortalı olmamak
*Kursiyer müracaatları için gerekli 1 adet diploma fotokopisi ve iki adet Kimlik fotokopisi.