T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İLİMİZDE GIDA GÜVENİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ DENETİM ÇALIŞMALARIMIZ

Yayın Tarihi : 26.02.2020

                Bakanlığımızın 5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" gereği 17.02.2020 tarihinde başlayan talimatıyla denetim seferberliği 22.02.2020 tarihinde sona erdi. Bu kapsamda:

* Süt ve süt ürünleri işleten iş yerleri, takviye edici gıda üretimi yapan iş yerleri 8 adet.

*Et ve et ürünleri üreten işyerleri(Mezbahane)3 adet.

*Ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamuller üreten işyerleri 39 adet.

*Kasap ve şarküteri ile bakkal, takviye edici gıda satış yerleri, aktarla, marketler, büfe vb işyerleri 102 adet.

*Okul kantinleri ve yemekhaneleri(Üniversite kampüsleri dahil) 44 adet.

*Lokanta-Restrant,Dönerci, Fast-food vb. toplu tüketim yerleri 92  olmak üzere, toplamda:288 adet işletme denetlenmiştir.

                 Tüketicilerimizin sağlığını korumak için İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan tüm resmi ekiplerimiz tarafından gerçekleşen denetimlerde; mevzuata uygunluğuna, genel ve özel hijyen şartlarına dikkat edilmiştir. İşletme sahipleri ve çalışan personeller muhafaza ve hijyenik koşullar hakkında bilgilendirildi. Denetimlerimiz sonucunda olumsuzluk tespit ettiğimiz işletmelere gerekli yasal işlemler uygulanmıştır. Fırın ve unlu mamul üreten toplam 13 işletmeye, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için takip denetimi verilmiştir.