Yılbaşı öncesinde tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından denetimler artırıldı. Bu kapsamda gıda üretim yerleri, gıda satış noktaları, toplu tüketim alanları, alkollü içecek satışı yapılan işletmeler ile restoranların mutfaklarına yönelik kontroller yoğunlaştırıldı.
Yılbaşı öncesi Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerleri, alkollü içecek satışı yapılan işletmeler ve servisi yapılan restoranların mutfaklarına yönelik denetimlere hız verildi. Özellikle yılbaşı sürecinde üretimi ve tüketimi artan her türlü içecek, kuru yemiş, kanatlı eti, şekerleme, pastacılık ürünleri ve benzeri gıdalara yönelik denetimler yapılmaya başlandı. Denetimlerde; sahte ve kaçak alkolün yanı sıra izlenebilirlik, hijyen ve çalışan hijyeni konularında da kontrol yapılmaktadır. Bununla birlikte vatandaşlar, gıda işletmelerine yönelik uygunsuzluk tespit etmesi halinde "Alo 174 Gıda İhbar Hattı"na başvuruda bulunabileceklerdir.
Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak toplum sağlığını korumaya yönelik çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Vatandaşlarımıza sağlık ve mutluluk içerisinde bir yıl geçirmelerini dileriz.