İlimizin büyük ihtiyaç duyduğu, geniş kapasiteli modern kesimhaneye PAK Gıda'nın büyük gayretleri ile kavuştu. İlimizin büyük kazanımlarından olan modern kesimhanenin Açılış Töreni gerçekleştirildi.
Açılışa Iğdır Valisi Sayın Enver ÜNLÜ, Belediye Başkanı Murat YİKİT, İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan YOLCU ve Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Basın Mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Özkan YOLCU, "Hayvanlar, tam otomatik sistemle hijyenik ortamda kesilecek ve parçalanacak. Kesimhane içinde veteriner ile personel odası, soğuk hava deposu, otomatik kesim, parçalama, soyma, deri ve hayvan bekleme üniteleri bulunuyor. Günlük 160 adet küçükbaş ve 75 adet büyükbaş hayvanının kesimi yapılabilir. Soğuk hava deposunda muhafaza edilen etler daha sonra nakil edilerek sofralara hazır bir hale getirilecek" dedi.
İl Müdürümüz Özkan YOLCU açılış konuşmasını yaptıktan sonra kürsüye Valimiz Sayın Enver ÜNLÜ'yü davet etti. Vali ÜNLÜ'de; "Halkımıza hijyen ve güvenilir et ve et mamulleri sunacak bu tür tesislerin, İlimizde çoğalmasını arzu etmekteyiz. Hijyen meselesini, hayvanın beslenmesinden, kesiminden, kesimhaneden, lokantasına ve sofraya gelinceye kadar bütün zincir halkalarında korumak ve sağlıklı bir şekilde sürdürmek zorundayız "dedi.
Konuşmalardan sonra Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Veli BEDER ve protokol dualar eşliğinde kurdele keserek açılışı yaptılar ve tesiste incelemelerde bulundular.