HAYVAN HASTANESİ KURULUŞ ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA BURSA VE SAMSUN'DA İNCELEME GEZİSİ YAPILDI
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasındaki işbirliği çerçevesinde 05/11/2013 tarihinde imzalanan protokol ile Iğdır Hayvan Hastanesi yapılmasına karar verilmişti.
Yapılacak olan Hastane Projesi Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi bünyesindeki Hayvan Hastanesi örnek alınmış ve revize edilerek küçültülmüş halidir. Yapılacak yatırımın kaynakların yerinde kullanılması, gerek projesinde, gerek inşaat ihalesi ve donatılması safhasında eksik ve aksaklıkların yaşanmaması için 21-25 Mayıs 2014 tarihinde Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi bünyesindeki Hayvan Hastanesini yerinde görme ve inceleme gezisi düzenlendi. Düzenlenen geziye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Hüseyin ERASLAN, Projede görevli Veteriner Hekim Özer ALPKIRAY ve Projede görevli Asistan Tamer AKBULUT katıldılar.
Hastane Projelerinin Bakanlığımızca incelenerek projenin uygun olması halinde onaylatılması gerektiğinden 22 Mayıs 2014 tarihinde Bakanlığımız Gıda Kontrol Genel Müdürlüğüne gidildi. Şube Müdürü Tülay KURT ve ekibi ile projemizi inceleyerek, Hayvan Hastanesi Yönetmeliğinin 7.Maddesinde istenilen bölümlerin olduğu ve projenin uygun olduğunu söylediler ve projeyi onayladılar.
Aynı gün öğleden sonra Bursa İline hareket ettik. 23 Mayıs 2014 tarihi sabah 09.00'da Uludağ Üniversitesinde İlkönce Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığındaki Emlak Şube Müdürü aynı zamanda Hayvan Hastanesinin projesinde İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Nurhan TOPÇU'dan randevu alarak kendisiyle görüştük. Projemizi kendisine incelettik ve tecrübesinden istifade ederek kendi projelerinde yaşadıkları sıkıntıları anlattı ve tavsiyelerde bulundu. Tavsiyelerini dikkate alarak projemizde ihaleye çıkmadan önce bazı revizelerin yapılmasına karar verdik. Hastaneye bizi götürerek Hastane yetkililerinin de katılımı ile yerinde hastaneyi ve çiftlikleri gezdik. Hastanenin zemininde sıkıntıların yaşandığından hastane içindeki zeminde kullandıkları özel poz olan yeşil asfaltta çok tahribin olduğunu gördük. Bu sıkıntıyı çekmemek için temelinde zemine iki kat mebran döşemesi yapılmasına ve iki yıl önce faaliyete geçen Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesindeki Hayvan Hastanesinin de yerinde incelenerek zeminde hangi tür malzeme kullandıklarını, tahriplerin yaşanıp yaşanmadığını yerinde görmek için dönüşümüzde Samsun yolu üzerinden Iğdıra gelmek için Samsuna hareket ettik ve 24 Mayıs 2014 te Samsundaki Hastaneyi yerinde inceleyerek Zemin konusunda Samsundakini örnek olarak uygulamaya karar verdik.
Yaptığımız bu teknik gezinin tüm ayrıntılarını resimledik ve güzel bir tecrübe yaşadık. İnşaatın tamamlanıp bittikten sonra donanım aşamasında İşletme yönünden Hastanenin işletmesini örnek alacağımız Edirne Hayvan Hastanesinin de önümüzdeki yıl ziyaret edilmesi fikir alış verişinde bulunup, işleyişini yerinde incelemek çok faydalı olacağını bu geziden anladık. Ekip olarak bu gezinin çok faydalı geçtiği kanaatindeyiz. Gezide emeği geçenlere teşekkür ederiz.