İl Müdürlüğümüz Gıda Kontrol ekipleri tarafından İlimizde bulunan eğitim kurumlarının kantin, mutfak ve yemekhanelerinde denetimler gerçekleştirildi.
Öğrencilerin güvenilir ve sağlıklı gıdalara ulaşımının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde; yemekhanelerin ve tüketim alanlarının hijyen kuralları çerçevesinde denetimleri yapılırken, kantinlerde de ürünlerin son kullanma tarihleri ve okul kantinlerinde satılması yasak olan gıdaların tespit işlemleri de gerçekleştirildi.
Yemekhane, mutfak ve kantinlerde gerçekleştirilen kontrol ve denetimler, buralardan faydalanan öğrencilerin tükettikleri gıdalardan zarar görmemeleri ve sağlıklı bireyler olarak eğitim ve öğrenimlerine devam etmeleri amaçlanmaktadır. Denetimler aralıksız devam etmektedir.